Kategorier
Säkerhet

En låssmed i Järfälla erbjuder smarta lås

Fler väljer att gå ifrån att ha ett traditionellt nyckellås till hemmet. Många i Järfälla besöker en låssmed för att få veta mer om smarta lås till dörren.

När man pratar om olika lås så är det traditionellt lås med nyckel man tänker på. Allt ifrån lås till dagböcker till hänglås och dörrlås brukar symboliseras av ett nyckelhål och en dörrnyckel. Idag är den bilden på väg att förändras mer och mer även om nycklarna lever kvar än idag. Detta eftersom låsmarknaden numera erbjuder nya moderna lås.

Det ska sägas att många väljer att behålla en dörr till bostaden med nyckel till. Just ifall det skulle vara något så går det alltid att gömma en nyckel för att ändå komma in. Alternativt kan man också ha en reservnyckel hos grannen om så skulle behövas. Det här med smarta lås är ändå relativt nytt på låsmarknaden.

Låssmed som demonstrerar smarta lås för kunderna

Eftersom många är konservativa och gärna vill ha en fast nyckel i handen så har det inte gått så fort framåt förrän de senare åren. Fler och fler börjar få upp ögonen för att ha smarta lås i sina ytterdörrar. Även om man kan läsa allt om låsen på nätet och se filmer på Youtube så är det ändå i verkligheten man bör uppleva låsen.

Det gör att folk gärna besöker deras låssmed i Järfälla. Där kan man få en demonstration av smarta lås och alla deras olika funktioner. Det finns lås som man kan låsa upp med kod eller med ett fingeravtryck om man så vill. En del lås har en inbyggd kamera i sig. När personen ringer på dörren kan man se genom kameran vem det är. Då har man möjlighet att låsa upp dörren på distans om personen ska få lov att komma in i hemmet.