Kategorier
Säkerhet

Säkerhetsdörrar förhindrar inbrott

Då det kommer till säkerhetsdörrar så kan man se att fler och fler väljer att ta investeringen. Oavsett om det handlar om en privat villaägare, en BRF, ett företag eller exempelvis en enskild bostadsrättsinnehavare så finns det flertalet fördelar som motiverar en investering i säkerhetsdörrar. 

En sådan handlar om det uppenbara: en säkerhetsdörr minimerar risken för ett inbrott. Inbrott är ett brott som hela tiden ökar och som gör det som en följd av att brottet dels är relativt enkelt att utföra och dels att konsekvenserna av det är väldigt små. 

Få inbrott idag når en lösning och detta som en följd av att polisen måste prioritera andra, grövre brott. Väljer man säkerhetsdörrar så väljer man aktivt att förhindra att inbrott sker. 

Fördelar med säkerhetsdörrar

Det finns således ett stort värde i att, gemensamt, som BRF gå ihop och ta den investeringen. Även om en tjuv tar sig in i fastigheten så kommer han inte att kunna ta sig in i de lägenheter som finns därinne. Säkerhetsdörrar kommer även med en massa andra fördelar. Några av dessa ser ut som följer: 

  • Brandskydd. Väljer man en säkerhetsdörr – en certifierad som når svensk standard – så väljer man även trygghet ifall det börjar brinna. En vanlig dörr kan innebära att både rök och eld tar sig in i bostaden – och att den sprids. Säkerhetsdörrar blir ett effektivt brandskydd som håller branden på utsidan och som köper tid för räddningsarbete och evakuering. 
  • Lägre försäkringspremie. Många försäkringsbolag ser positivt på en investering i säkerhetsdörrar och kan, som en följd av detta, erbjuda en lägre premie. Det handlar således även om en bra investering rent ekonomiskt. 
  • Bättre inomhusmiljö. Säkerhetsdörrar stänger ute oljud och skapar en lugn och behaglig inomhusmiljö där man inte störs av oljud från grannarna. Utöver detta så är de även energieffektiva och håller kvar värmen på insidan. Det ger en skönare inomhusmiljö.