Kategorier
Säkerhet

Att installera brandlarm i Stockholm för tryggare säkerhet

Ett smart drag att göra i bostäder och fastigheter i Stockholm är att sätta uppkopplade brandlarm. Då kan räddningstjänsten kontaktas så fort larmet startar.

Grundläggande för både bostäder och fastigheter i Stockholm är att man sätter upp brandvarnare. Skulle en brand plötsligt börja så finns det en enhet som förhoppningsvis snappar upp det och börjar tjuta. I alla fall om man satt upp brandvarnaren på rätt sätt. Det finns dem som tror att brandvarnare ska sitta uppe mest för syns skull.

Då kanske man sätter upp brandvarnaren med dubbelhäftande tejp eller häftmassa. Det man riskerar då i händelse av brand är att brandvarnaren inte larmar utan trillar ner i golvet bara. Då är det bättre att titta på andra alternativ av brandvarnare. Idag finns det en stor marknad där man kan välja och vraka mellan olika paket. Det vanligaste är att man har en leverantör som arbetar med olika larm.

Brandlarm som är kopplat till en larmcentral

Ett företag kommer då och installerar ett larm som kan kopplas direkt till en larmcentral. Larmcentralen kan i sin tur kontakta räddningstjänsten direkt om något skulle inträffa. Det är fler och fler som väljer att installera ett tryggt brandlarm i Stockholm. Om man inte är på plats i lokalerna eller bortrest så blir ändå larmfirman notifierad om brandlarmet.

Först brukar larmföretaget kolla av med ägaren till fastigheten så att det är ett riktigt brandlarm som gått. Detta då det ibland händer att det kan räknas som falsklarm. Ett stearinljus som man släckt vars rök triggar brandlarmet. En glömd brödskiva i brödrosten och så vidare. Men det är också en trygghet att veta att om ingen svarar så rings räddningstjänsten direkt ut på ett larm. Så med ett brandlarm som är kopplat till en larmcentral kan man känna sig lite tryggare.