Ett modernt hem med charm

Bo i ett attraktivt område där du får tillgång till både natur och Karlstads mittpunkt. På Norrstrand i Karlstad bygger vi 25 nya moderna lägenheter. Gemensamt finns ett övernattningsrum till gäster och bastu/relax. Här bor du nära gröna naturområden, centrum och har tillgång till såväl badplats och motionsspår vid vackra Kroppkärrsjön som mysiga restauranger. Området är charmigt och lugnt med bebyggelse från olika tidsepoker. Vill du bo centralt men ändå inte mitt i stan så har du hittat rätt.

Start för inflyttning Juli 2022. Mer information om priser, planlösningar och storlekar hittar du här nedan.

Bostadsväljaren

Uppgifter om priser, storlekar, planlösningar och bokningsinformation hittar du nedan.

Kök Vardagsrum Balkong Badrum

FRÅN BOKNING TILL INFLYTT

Här nedan beskrivs hur det går till att köpa en bostad i Brf Strykjärnet, Lagmansgatan 19, 654 61 Karlstad. Nedan beskrivs även kort vad som kommer att hända efter avtalets tecknande och till tiden efter du flyttat in i ditt nya hem.

INTRESSEANMÄLAN/VAL AV BOSTAD

Är du intresserad av en bostad i Brf Strykjärnet kan du enkelt anmäla ditt intresse på projektets hemsida brfstrykjärnet.se alternativt direkt till ansvarig mäklare. Turordningen vid köpanmälan innan säljstart baseras på det datum du lämnade din intresseanmälan. Om flera personer är intresserade och valt samma bostad avgörs fördelningen genom turordningen. Efter säljstart är det först till kvarn som gäller. Alla lägenheter säljs alltid till fast pris.

FÖRHANDSAVTAL

När du har hittat ditt nya hem och kostnadskalkylen är granskad och godkänd samt att föreningen erhållit tillstånd att ta emot förskott så tecknas ett förhandsavtal. I samband med det erläggs förskott/ handpenning om;

  • 1 ROK – 50 000 kr
  • 2 ROK -75 000 kr
  • 3 (4) ROK -100 000 kr

INREDNINGSVAL

Du kommer få möjligheter att ge din lägenhet en personlig stil genom att få välja mellan kostnadsfria val och även tillval som kostar lite extra. Du kommer bli kontaktad av tillvalsansvarig som går igenom hur det går till.

UPPLÅTELSEAVTAL

Upplåtelseavtal tecknas ca: 3-4 månader innan tillträdet när ekonomiska planen registrerats hos Bolagsverket och föreningen erhållit sitt tillstånd att upplåta bostadsrätterna.

BESIKTNING

Några veckor innan du flyttar in i ditt nya hem görs en överlåtelsebesiktning av en oberoende besiktningsman. Det är önskvärt att även du är med vid detta tillfälle.

TILLTRÄDET

De tider vi anger i avtal och säljmaterial är preliminära. Cirka fyra månader innan tillträdet meddelas en definitiv tillträdesdag.

Inför ditt tillträde ska även resterande betalning av bostaden vara gjord och eventuella inredningsval betalas. På tillträdesdagen får du nycklarna till ditt nya hem.

ÖVERLÄMNANDE AV BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

Inledningsvis och under byggtiden sitter en tillfällig styrelse i Brf Strykjärnet, en s.k. interimsstyrelse. Interrimsstyrelsen sitter kvar några månader efter att fastigheten färdigställts innan du kommer att bli kallad till en ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningsmedlemmar ska utses och röstas fram.

2-ÅRSBESIKTNING

Två år efter inflyttning utförs en s.k. 2-årsbesiktning. Vid besiktningen kontrolleras eventuella hänskjutna fel från överlåtelsebesiktningen och rena garantifel. Den 5-åriga garantin som lämnas räknas från dagen då slutbesiktningen utfördes.