Arkitekten berättar

Brf Strykjärnets läge och form var väldigt speciella förutsättningar för planeringen av byggnaden. Tomten vid huset är triangelformad och har gator på alla tre sidor. Då fastigheten inte är en del av ett kvarter kände vi att man kunde forma ett hus med helt egen gestaltning. I det här fallet såg vi husets form som det som skulle framhävas. Namnet på huset sticker ut precis som byggnaden gör i sin design.

Genom att ge hela huset samma fasadmaterial och kulör utan för mycket utsmyckning framhävs formen på ett bra sätt. Det enkla uttrycket på Brf Strykjärnet kräver ett material på fasaden som i sig är speciellt och ger ett livfullt intryck. Materialet som används som fasad på Brf Strykjärnet är ett tämligen nytt material på den svenska marknaden som består av hårt pressat glasfiber utan ytbehandling, som påverkas av sol och regn på ett positivt sätt. Den varma och livfulla fasaden kompletteras med varmt mörkbrun eloxering på fönster och balkongräcken. Känslan av den unika fasaden följer med in i entrén där den organiska känslan fortsätter i material- och kulörval i lägenheterna.

Designen på Brf Strykjärnet är tänkt utifrån området men inte för att följa området utan för att ta till vara på det unika läget. Här finns plats för en byggnad som kan sticka ut och ha ett helt eget uttryck. Formen, fasadmaterialet och enkelheten tillsammans med de kompakta och effektiva lägenhetslösningarna skapar en modern känsla.